Twentse innovatiefinanciering voor IoT startup Undagrid

Afgelopen maand heeft Undagrid een Twentse Proof-of-Concept (PoC) innovatiefinanciering ontvangen. In deze post kunt u kennismaken met deze startup, die ‘Internet of Things’ netwerktechnologie levert in de business-to-business markt met een focus op logistieke processen. De technologie van Undagrid wordt momenteel o.a. toegepast voor het lokaliseren van grondmaterieel zoals bagagewagens en trailers op luchthavens.

Het PoC fonds is een seed investeringsfonds voor innovatieve startups in Twente. Het Golden Egg Check team doet maandelijks een marktscan voor bedrijven die een PoC-financiering ambiëren. Jullie kunnen deze scans al van de TOP-regeling kennen, waar we regelmatig over schrijven. In de marktscan worden relevante marktgegevens (zoals marktomvang, trends en concurrenten) achterhaald en worden de bedrijven beoordeeld aan de hand van de criteria van de Golden Egg Check. De marktscan dient vervolgens als input voor de PoC-commissie, die uiteindelijk de kredieten toekent. Een deel van de informatie uit dit blog is afkomstig uit de marktscan.

Undagrid
De oplossing van Undagrid bestaat uit hardware- en software-componenten. De hardware bestaat uit sensoren (momenteel op basis van GPS technologie) die de locatie van de ‘assets’ kunnen doorgeven. Door middel van een verplaatsbaar en draadloos sensornetwerk (een ‘grid’, vandaar de naam) en een klein aantal ankerpunten, kan de software van Undagrid nauwkeurig bepalen waar deze sensoren zich bevinden. Hiermee kan een gebruiker de logistiek van assets op bijvoorbeeld een luchthaven optimaliseren, o.a. door sneller en efficiënter assets in te kunnen zetten en te weten waar en wanneer onderhoud nodig is. De voordelen van Undagrids oplossing zijn dat de initiële en operationele kosten laag zijn, de technologie makkelijk kan worden toegevoegd en opgeschaald binnen bestaande (digitale) infrastructuur, het een laag energieverbruik heeft, onderhoudsvriendelijk is en uiteindelijk dat de oplossing zowel indoor (nu nog niet mogelijk) als outdoor gebruikt kan worden.


Op de criteria van de Golden Egg Check behaalt Undagrid een goede score: 81,9%.

Sterke aspecten van Undagrid zijn het verdienmodel (schaalbaar, en terugkerend), de marktomvang (groot en groeiend) en de executie. Het management team is ervaren en goed bekend met de markt en de klantgroep. Positief is dat er sprake lijkt te zijn van een market-pull en dat er al daadwerkelijk omzet wordt gegenereerd uit (betaalde) pilot projecten die zijn geweest en nog in de planning liggen. Daarnaast heeft Undagrid ook al een investering opgehaald van het Mainport Innovation Fund, waarin ook Schiphol en KLM investeerders zijn, wat iets zegt over het vertrouwen vanuit de markt in het team en hun oplossing.

Wij wensen Undagrid veel succes toe met de PoC-financiering!

Elke maand worden er nieuwe TOP- en PoC-bedrijven via dit blog geïntroduceerd, mits er nieuwe toekenningen zijn. U kunt dit blog volgen door rechts op “Follow Golden Egg Check” te klikken, zodat u op de hoogte blijft van (Twentse) startups, en eveneens van onze inzichten m.b.t. startups, venture capital, incubators en ecosystemen. Zelf behoefte aan een marktanalyse? Neem contact op met Gilles Meijer via gilles[at]goldeneggcheck.com om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s