Novolanguage is de beste Gelderse startup!

Het Nijmeegse bedrijf Novolanguage is gisteren tot winnaar gekroond van LaunchPlatform en is daarmee verkozen tot de beste startup van Gelderland. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de uitverkochte Nacht van de Gelderse Economie, in het Honigcomplex in Nijmegen.

Novolanguage is een taal-leersysteem waarbij de nadruk niet zozeer ligt op het leren van een nieuwe taal maar juist op het goed uitspreken ervan. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt momenteel een app voor de Engelse taal aan hotels en hanteert hierbij een eenvoudig “Spotify-achtig” verdienmodel. Met name in Azië is een grote groeimarkt geconstateerd en sluit het bedrijf, onder leiding van Martijn Enter, in hoog tempo nieuwe licenties af.

Novolanguage werd door de jury geprezen voor de vliegende start die het bedrijf heeft gemaakt sinds oprichting in 2013. O.a. de (internationale) schaalbaarheid, laagdrempeligheid van het product voor de gebruiker, het kennisniveau van het bedrijf (een spinoff van de Radboud Universiteit) en de toekomstvisie (virtuele classrooms) werden als doorslaggevende factoren genoemd.

In de pitchfinale moest Novolanguage het opnemen tegen de vier andere finalisten Waste Watcher, QConcepts, Het Solly Systeem en publiekswinnaar ReSnap.

Waste Watcher bouwt aan een innovatieve food waste data mining applicatie om voedselverspilling tegen te gaan. De pitch van ondernemer Thomas Luttikhold was krachtig en bevlogen.

QConcepts is gespecialiseerd in productontwikkeling gericht op de toepassing van composietmaterialen en flow analysis. Een van hun projecten is de SkyWindTurbine, om op grote hoogte boven de grond windenergie te oogsten. Volgens de jury speelt het bedrijf in op een groot marktprobleem en hebben de innovaties van dit bedrijf grote potentie.

Het Solly Systeem is het speel-leersysteem dat jonge kinderen kennis laat maken met groene energie door ze het zelf op te wekken, te verplaatsen, opslaan en gebruiken, op een speelse en actieve manier. Oprichter Teun van Roessel trok veel publiek met de eerste productversie van Solly. Het concept speelt volgens de jury in op een vraagstuk waar wij allemaal mee te maken hebben.

ReSnap heeft een algoritme ontwikkeld om in 1 minuut een fotoalbum te genereren met je eigen social media foto’s. Momenteel werkt het bedrijf aan een manier om ál jouw foto’s (niet alleen de foto’s die Instagram, Twitter en Facebook staan) automatisch op de mooiste manier te selecteren en in een album te plaatsen. ReSnap heeft de publieksprijs gewonnen.

LaunchPlatform

LaunchPlatform tijdens de Nacht van de Gelderse Economie

 

Over het algemeen was de jury erg te spreken over het hoge niveau van de aanmeldingen van LaunchPlatform. Het is dan ook de verwachting dat we nog veel gaan horen van deze bedrijven. De 10 halve finalisten hadden stuk voor stuk een goede pitch, en wisten ook duidelijk waar de beperkingen van hun bedrijf liggen. Dit maakte het moeilijk voor de jury om de 5 finalisten te selecteren.

Winnaar Novolanguage ontvangt €10.000 aan kapitaal voor de ontwikkeling van het bedrijf én een jaar lang PR in De Ondernemer, de bijlage van De Gelderlander. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Rabobank Rijk van NijmegenProvincie Gelderland en De Gelderlander.

LaunchPlatform is georganiseerd door Golden Egg Check in opdracht van Provincie Gelderland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s