Dit zijn de 10 beste startups van Gelderland

Golden Egg Check is als organisator en sponsor betrokken bij LaunchPlatform, de wedstrijd voor Gelderse startups. Gelderland heeft namelijk veel gave startups en een fijnmazig ecosysteem om deze groeiende bedrijven te ondersteunen. Dit zal tijdens de finale van LaunchPlatform als onderdeel van de Nacht van de Gelderse Economie op 26 februari zichtbaar worden in het Honigcomplex: nieuwe economie op de fundamenten van de oude economie.

De afgelopen weken hebben innovatieve Gelderse startups en MKB’ers met een vernieuwend product zich voorbereid in de online omgeving van de Golden Egg Check. Deze 10 startups zijn de halve finalisten van LaunchPlatform, en zullen de 26e strijden om de titel “De beste startup van Gelderland”:

 • 3Dealise
 • Abel
 • eDolly
 • Het Solly Systeem
 • Noombers
 • NovoLanguage
 • QConcepts
 • Resnap
 • SEAFARI
 • Vicancy
 • Waste Watcher

Hieronder worden de startups nader geïntroduceerd.

3Dealise – 3Dealise is een bedrijf dat 3D engineering en 3D printing services biedt voor industriële toepassingen.*

Abel – Abel is een slimme, esthetische knop waarmee gebruikers hun smartphones in persoonlijke alarmsystemen kunnen transformeren.

Abel

eDolly – eDolly ontwikkelt een hardware- en software-oplossing voor de fashion industry om kledingmaten perfect te meten.

Het Solly Systeem – Het Solly Systeem is het speel-leersysteem dat jonge kinderen kennis laat maken met groene energie door ze het zelf op te wekken, te verplaatsen, opslaan en gebruiken, op een speelse en actieve manier.

Noombers – Noombers is een online tool om eenvoudig (sport)toernooien te organiseren en managen. Noombers heeft vorig jaar LaunchPlatform gewonnen.

Novolanguage – NovoLanguage is een snelgroeiend ‘language learning’ bedrijf uit Nijmegen. Het heeft de visie om de Netflix van language learning te worden in de nabije toekomst.

Schermafbeelding Novolanguage

QConcepts – QConcepts is gespecialiseerd in productontwikkeling gericht op de toepassing van composietmaterialen en flow analysis. Een van hun projecten is de SkyWindTurbine, om op grote hoogte boven de grond windenergie te oogsten

ReSnap – Een fotoboek maken kost je vaak uren. Bij Resnap doe je dat in minder dan 1 minuut, inclusief design en leuke statistieken.

SEAFARI – SEAFARI ontwikkelt op Sportpark Olympus in Arnhem een geheel natuurlijk ingericht indoor snorkel- & duikcentrum.

Vicancy – Vicancy ontwikkelt geanimeerde videovacatures voor recruitment bedrijven en vacaturebanken om de zichtbaarheid van openstaande functie(s) te vergroten en de conversie van sociale media kanalen naar vacaturesite te verhogen.

Waste Watcher – Waste Watcher bouwt aan een innovatieve food waste data mining applicatie om voedselverspilling tegen te gaan.

De winnaar van LaunchPlatform wordt aan het eind van de Nacht van de Gelderse Economie op 26 februari bekend gemaakt en ontvangt €10.000 aan kapitaal voor de ontwikkeling van het bedrijf én een jaar lang PR in De Ondernemer, de bijlage van De Gelderlander. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Rabobank Rijk van Nijmegen, Provincie Gelderland en De Gelderlander.

* 3Dealise komt door een aanscherping van de procedure door de Provincie Gelderland niet meer in aanmerking voor deelname aan LaunchPlatform. Het bedrijf heeft weliswaar weerslag op de Gelderse economie, maar is er (net) niet gevestigd. Deze voorwaarde is later gewijzigd, toen 3Dealise al in de halve finale stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s