Noombers winnaar LaunchPlatform OndernemenGelderland.nl!

Wie heeft het beste business idee van Gelderland? Na de pitchfinale gisteren in het Provinciehuis in Arnhem is het antwoord gegeven: Noombers is de winnaar van de Gelderse editie van LaunchPlatform!

De pitchfinale vormde de climax van een twee maanden lang traject waarin vernieuwende startups hun business idee met behulp van coaches in de Golden Egg Check konden opbouwen en verbeteren. Daarnaast zijn diverse relevante workshops georganiseerd om de ondernemers optimaal voor te bereiden.

LaunchPlatform

De 9 ondernemers die door de jury en het publiek zijn geselecteerd om te mogen pitchen waren:

 • A Body Issue (confectiekleding voor mensen in een rolstoel)
 • allyou (recruitmentapplicatie met effectief social media bereik)
 • Anybody Newton (MOOCs gebruiken om jeugdwerkloosheid aan te pakken)
 • APK voor tractoren (zoals de naam het zegt, vooruitlopend op verwachte wetgeving)
 • Tous les Chéris (display met informatie over kleding)
 • Noombers (online platform om (sport)toernooien makkelijk mee te organiseren)
 • Social Food Market (online markplaats voor eten)
 • Nettie (regelapp voor in de zorg)
 • ForwardMedix (duurzame wegwerpwashandjes)

De jury, bestaande uit Wilco Schoonderbeek (PPM Oost), Hein van der Pasch (Mercator Incubator) en Martin Vreman (Rabobank Arnhem & Omstreken), viel deze punten op:

 • Onder de deelnemers waren opvallend veel ‘social enterprises’. De balans tussen people en planet enerzijds, en profit anderzijds moet wel in de gaten worden gehouden want ondernemen is geen liefdadigheid;
 • Als ondernemer moet je er 200% voor gaan, dit was niet bij alle ondernemers zichtbaar;
 • Deelnemers moeten sneller de markt in om hun propositie te toetsen. Vroegtijdige feedback is essentieel!

De jury heeft na beraad voor deze top drie gekozen:

1. Noombers

Noombers is een gratis platform om gemakkelijk (sport)toernooien te organiseren, coördineren en managen. Hierbij is het makkelijk om statistieken in te zien en communicatie met teams en spelers te verzorgen. 

Noombers

Uit de sterke pitch van Carlos Virreira van Noombers bleek dat dit product is ontstaan uit eigen frustratie; de tijd en ellende die het kost om alle uitslagen van een sporttoernooi te delen met de deelnemers op een aantrekkelijke manier. Dat dit concept een probleem oplost, blijkt wel uit de gebruikersaantallen: 1.500 users in 2 maanden tijd. Mooi was ook het antwoord op de vraag hoe Noombers aan die users komt. Ze zoeken Twitter af op toernooi-uitslagen die in Excel bijgehouden lijken te zijn en vervolgens sturen ze die persoon een screenshot van hoe diezelfde uitslagen er in Noombers uit kunnen zien. “En dan komen ze dus heel snel naar ons toe”.

De jury prees bovendien het ambitieuze en inspirerende team en de schaalbaarheid van het concept. Noombers wint met de eerste prijs €750 (beschikbaar gesteld door Rabobank Arnhem & Omstreken) en €1.000 aan coachingstegoed van No Nonsancy.

2. Tous les Chéris

Tous les Chéris van ondernemer Els Bugter ontwikkelt een interactief display waarmee een (kleding)collectie offline kan worden getoond en online kan worden besteld. Deze display biedt mogelijkheden voor het tonen van informatie over o.a. de waardeketen en duurzaamheid van het kledingstuk, zodat de koper beter geïnformeerd is over wát hij of zij koopt en hoe dat tot stand is gekomen. Voor winkeliers is deze oplossing wenselijk omdat zij een grote collectie kunnen aanbieden en tonen zonder daarvoor een fysieke voorraad aan te hoeven houden.

De jury was van mening dat het probleem een maatschappelijke behoefte adresseert aan transparantie in de modeketen, en gaf complimenten over de sectorkennis van de ondernemer en haar capaciteit om de juiste mensen aan zich te binden. 

Tous les Chéris mag door het behalen van de tweede plaats drie maanden lang deelnemen aan het Cool Ideas Society (Gave Dingen Doen) Programma.

3. Social Food Market

Social Food Market (pitch) is naar eigen zeggen dé online marktplaats voor lekker, bijzonder en eerlijk eten in Nederland. Aanbieders en consumenten ontmoeten elkaar op het platform. Als bezoeker zoek je naar bijzondere producten/producenten bij jou in de buurt, of bestel je eenvoudig bij één van de vele webshops online. Het bedrijf is opgericht door Mark Lammers en Pim Meurs, twee studenten levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit. Eén van de coaches in de Golden Egg Check, Jouke Kardolus (Oost NV), was onder de indruk van wat deze startup in korte tijd al op poten heeft gezet.

Social Food Market

Volgens het juryrapport stimuleert Social Food Market ondernemerschap omdat het drempels wegneemt voor lokale producenten, die veel makkelijker en directen in contact kunnen komen met de consumenten. Op dit moment is Social Food Market nog een doorgeefluik, maar volgens de jury heeft deze startup de potentie om een brand te worden en een community te vertegenwoordigen.

Social Food Market heeft de prijs gewonnen die is aangeboden door de gezamenlijke CvJO’s: drie maanden werkplek en toegang tot het netwerk bij een CvJO naar keuze.

Zie hieronder het dagverslag van ‘de tekenende reporter’ Frank Los:

De organisatie van LaunchPlatform feliciteert alle ondernemers en bedankt alle personen en organisaties die een bijdrage hebben geleverd aan dit evenement.

LaunchPlatform is georganiseerd door het team van Golden Egg Check. Hierbij hebben wij sterk ingezet op de regionale inbedding: alle coaches, workshops en prijzen zijn beschikbaar gesteld door organisaties in Gelderland die ondernemerschap ondersteunen en naar een hoger niveau willen tillen. Wij denken dat dit ook de kracht is van dit evenement. In de Golden Egg Check is een speciale LaunchPlatform community opgezet waar ondernemers en coaches elkaar gemakkelijk kunnen vinden en betrekken bij hun business ideeën. 

Wilt u ook de beste business ideeën in uw regio of organisatie boven water halen, en deze laten inbedden in uw ondernemende ecosysteem zodat het niet slechts bij ideeën blijft? Neem contact met ons op om te kijken hoe een LaunchPlatform event met u georganiseerd kan worden via hello@goldeneggcheck.com!

Prijsuitreiking

Noombers & Thomas

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s